tisdag 7 februari 2012

Jag känner att jag har hittat min mening med livet nu


Elise Oldenburg

1934-1939

De flesta har anklagat Hitler för att ha blivit lite för maktgalen på sistone, men jag försvarar honom eftersom att han är min ledare trots allt. Hitler kände hur SA-männen blev fler och mäktigare, vilket gav SA:s ledare mer makt. Hitler ansåg att de utgjorde ett hot mot hans parti, eftersom att de skulle kunna utmana honom om makten över nazistpartiet. För att hindra det från att hända skickades alla SA-män hem på semester i juni 1934. Under vad som kallas de långa knivarnas natt lät han mörda SA-ledare över hela Tyskland. Han lät även SA:s chef bli mördad, trots att han var en av Hitlers trognaste medhjälpare. Men egentligen vet man aldrig vilka som är goda och vilka som är onda, så jag litar på att Hitler gjorde det rätta. Tom, som är med i SS, var väldigt stolt över att försvara Hitler och det nationalsocialistiska partiet. Tom var nämligen med och mördade SA-ledarna.

I augusti 1934 dog Hindenburg, vilket innebar att Hitler blev ledare, rikskansler och president i Tyskland. Det var då som Hitler tog över makten i hela Tyskland. Tom och jag blev fruktansvärt glada över detta. Äntligen fanns det inget som kunde hindra Hitler från att styra vårt land och göra det bättre. Hitler utropade även sig själv till Führer.

Man skulle kunna tro att Hitler styrs av ett hemskt maktbegär, men när man ändå har så bra idéer borde man väl få ha makten? Jag tycker alltså att det som han gör är helt rätt. Utan Hitler hade Tyskland nog fortfarande varit kvar i depressionen. Hitler förbättrar Tyskland.

1935 infördes Nürnberglagarna. Då började en systematisk förföljelse av judar och andra mindervärdiga människor. Alla judar utestängdes från statliga tjänster, t.ex. vanliga skolor. Den hemliga statspolisen, Gestapo, började arrestera människor som inte passade in i Hitlers nya, förbättrade Tyskland. Folk började även anmäla människor till Gestapo. Jag kan själv erkänna att jag har anmält en hel del till Tom. Människorna som arresteras skickas till arbets- eller koncentrationsläger.

Vi tyskar ska vara stolta över vårt land och vår ariska ras. Det har dessutom blivit olagligt för en tysk att gifta sig med en jude. Det måste vara en av de klokaste sakerna jag någonsin hört. Varför ska vi behöva blanda ut vårt blod med någon hemsk jude? Alla tyska kvinnor ska gifta sig med en tysk man, och de ska skaffa många blonda barn med blåa ögon. Och varför ska vi slösa pengar på att bygga sinnessjukhus när vi kan spendera pengarna på att bygga skolor eller hem åt tyskar i stället? Handikappade och sjuka människor finns det inte plats för! Om vi vill förbättra Tyskland ännu mer ska vi bara ha friska tyskar.

På tal om friska tyskar. Jag har blivit BDM:s nya ledare i Northeim. Jag var orolig över att inte ha något jobb när jag förlorade mitt jobb på bokhandeln, men som tur var fann jag ett nytt jobb. Jag lär flickor från 10 år och uppåt om hur en god nazist ska vara och tänka. Jag trivs väldigt bra med det för jag får äntligen göra något som jag verkligen tycker om. Jag känner att jag har hittat min mening med livet nu. Det kanske tog drygt 50 år tills jag förstod min mening med livet, men nu är jag verkligen stolt över att vara den är jag idag.

I boken Mein Kampf skrev Hitler att det tyska folket behöver större livsrum för att överleva. Personligen trivs jag som det är nu, men om det skulle bidra till ett bättre Tyskland så är jag med på det. Hitlers plan är alltså att gå ut i krig med andra länder.

Nu under 1930-talet byggdes Autobahn, ett 700 mil långt motorvägsnät. Vägarna är menade för att snabbt kunna transportera stridsvagnar och andra militärfordon.

1936 marscherade tyska trupper in i Rhenlandet i västra Tyskland. Det var tydligen ett brott mot fredsbestämmelserna från första världskriget, men vem bryr sig? Varken Storbritannien eller Frankrike vågade ingripa. Jag tror inte att de kommer att våga ingripa i framtiden heller. Tysklands framtida expansioner kommer nog att gå lika felfritt, vi är ju trots allt överlägsna.

1938 gjorde Hitler sitt gamla hemland, Österrike, till en del av Tyskland. Och i mars 1939 gjordes även Tjeckoslovakien till en del av Tyskland. Hitler åstadkom allt detta utan några problem.

De senaste åren har alltså varit rätt bra enligt mig. Framtiden ser ljus ut för NSDAP. Allt verkar bara bli bättre och bättre. Först fick Hitler makten, sedan gjorde vi oss av med judarna och nu skaffar vi livsrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar