söndag 22 januari 2012

John nämnde honom flera gånger i brevet


Thomas Carstens

Hej igen! Nu har det gått ett tag sen jag skrev sist, blev hemskickad av generalen för jag behövdes inte mer, ville ändå inte vara kvar i kriget, så blev hemskickad. Så nu sitter jag hemma hos mor i våran gamla lägenhet. Känns skönt att äntligen få vara hemma.

Sen vi förlorade kriget har inflationen blivit jättestor. Allt har blivit så himla mycket dyrare det är sjukt. Såg det när jag var ute och gick i byn tidigare i dag en limpa bröd 35000 riksmarker, som tur är så har mor blivit mycket friskare nu så hon har skaffat sig ett jobb på bageriet så vi får bröd för lite billigare men inte så mycket. Mor tjatar så mycket att jag borde skaffa mig ett jobb. Så gick förbi Lehmanns järnaffär för hade hört av någon att dom sökte någon som kan mycket om verktyg, när jag såg att det var slagsmål utanför, frågade jag någon där vad som pågick och tydligen var det så att en grupp demonstrerande nationalister som gick där ock skrek ut en massa ord från nationalsocialisternas tidning som någon slags demonstration, stod och kollade ett tag tills jag såg motdemonstranterna alltså kommunisterna komma, då började bråket dom skrek massa saker till varandra och började kasta stenar, när jag nästan blev träffade av en sten från kommunisterna gick jag därifrån. Har en regel och det är att jag inte tänker slåss eller "kriga" i min hemstad.

Senare när jag kom hem så sa mor att jag hade fått brev. Vad roligt tänkte jag och tog breven och satte mig på sängen såg att det var från Johan Hoffman en som jag lärde känna väldigt bra under kriget. Öppnade brevet och började läsa, Han hade tydligen flyttat till Munchen och tydligen gått med i Nationalsocialistiska arbetarpartiet, som nu var i ledning av Adolf Hitler.

John nämnde honom flera gånger i brevet och sa att Hitler var en bra talare hade sagt att allt var judarnas fel och Tyskland ska bli rent igen såg inte riktigt vad John skrev han har alltid haft en "oläslig" skrivstil. När jag hade läst klart det jag kunde läsa blev jag rätt fascinerad av vad Hitler hade att säga.

Vill veta mer så tänkter åka ner till München och kolla upp. Men han inte det en vecka senare läste jag i tidningen att Hitler hade blivit arresterad för en kupp, han inte läsa mer för en mor avbröt mig i sitt babblande om att jag måste skaffa mig ett jobb nu när Tysklands tider är svåra. Men det har jag inga planer på tänker ändå åka ner till München för att höra vidare om Nationalsocialistiska arbetarpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar