söndag 22 januari 2012

Jag har rekryterat sju hittills


Hannes Lutze

Den 15 Mars 1920

God dag. Det var ganska länge sedan jag skrev och mycket har hänt på denna tid. Jag kan börja säga att mitt ben har nu läkt och jag kan gå utan problem. Det är dock ett stort ärr på låret. Den andra goda nyheten är att jag har gått med i det Tyska arbetarpartiet (NSDAP).

När jag låg på sjukhuset och läste Völkischer Beobachter som jag brukar göra för att fördriva tiden, så kom min gamle goda vän Urs Walter. Urs Walter var medlem i NSDAP och undrade om jag skulle vilja rösta på dom. Jag som bara hade legat i min säng på sjukhuset det senaste halvåret var inte så informerad om vad NSDAP stod för, men det var inga problem för att Urs visste allt om NSDAP och han förklarade vad dom stod för. Han förklarade i en halvtimme, och efter den halvtimmen hade han förändrat min syn på livet. Jag bestämde mig på direkten att jag skulle bli en aktiv medlem i NSDAP. Urs var mycket bra på att övertala mig må jag säga. Han undrade också om jag ville följa med honom till Berlin för att hjälpa honom och NSDAP och rekrytera. Jag kunde tyvärr inte tacka jag vid det tillfället för mitt ben skulle inte klara det. Efter jag hade tackat nej till att åka till Berlin så sa vi båda adjö till varandra och sen gick han.

De senaste dagarna har jag gått runt och försökt rekrytera folk men det har inte gått så bra. Det verkar bara som att folk som äger till exempel massa saker vill bli medlemmar, jag tror nog att dom är rädda för kommunisterna och vad som skulle hända med alla deras ägodelar. Jag har rekryterat sju hittills.

Gatorna i Northeim är väldigt farliga att gå på. Varje dag är det slagsmål mellan nazister, socialister och kommunister. Tyvärr så har jag varit med i ett av dessa slagsmål. Det var för en vecka sedan när ett par kommunister började spotta på mig och mina NSDAP kompisar, dom började också hota oss. Till slut slog min kompis Erik till ena killen och då var slagsmålet igång. Vi vann striden men vi blev lite sårade. I fortsättningen försöker jag hålla mig undan strider på gatan.

Nu ska jag ut och ta mig en wienerschnitzel. Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar