torsdag 7 juni 2012

Det känns som om allting snart ska ta slut


Klaus Kreidl

Det känns som om allt det goda och njutbara i livet har tagit slut. Northeim är inte längre samma stad som den tidigare varit, det känns som om alla har förändrats och blivit nazister. Alla mina nära och kära är nu borta, de har följt med den gigantiska nazistiska folkmassan.

Polen har precis blivit invarderat av Tyskarna. Storbritannien och Frankrike har förklarat krig mot Tyskland men ändå så gör de inget för att hjälpa polackerna. Den nazistiska ideologin har vuxit i många andra länder och respekten för Hitlers makt har ökat. Detta är en av faktorerna till varför jag tror att Storbritannien och Frankrike inte gör något för att hjälpa till, de är rädda helt enkelt. Tyskarna stormade in i Polen med sina stridsvagnar, de hade tillräckligt många för att komma in i landet och efter en kort tid var de redan inne. Som om detta inte räckte så blev Polen också attackerat av Ryssland och deras diktator "Stalin". Tyskland och Ryssland hade alltså gjort en pakt ihop om att ta över Polen tillsammans. Det de berättade för folket var att de ville utveckla världen på ett bra sätt, något som såg förfärligt ut i mina ögon.

Kriget pågick inte så länge, bara i några veckor men konsekvenserna efter detta anfall var det som drabbade Polen värst. Många polacker blev dräpta på plats och de som hade tur blev "bara" skickade till koncentrationsläger där de fick tillbringa hela sitt liv i smärta och hunger. Vissa polska barn blev kidnappade och fördes ut ur landet, bort från sina föräldrar. De polska judarna var de som hade det värst. Om de inte dödades eller blev tagna till koncentrationsläger levde de i ghetton. Ghettot var ett begränsat område, omringat av tyska soldater. Det var som vilket ställe som helst men just i ghettot bodde bara judar. Det var ett väldigt smutsigt ställe och lagarna där var mycket mer strikta! ALLA judar som var 10 år eller äldre var tvungna att ha en gul davidsstjärna på sitt klädesplagg. Det vanligaste sättet att döda massvis polacker var genom att gasa ihjäl de med en gas som kallas "cyklon b", men det var inte bara polacker, det var mest judar, utvecklingsstörda och handikappade människor man ville få åt, något som bara Tyskland INTE kunde komma undan med. Polen är nu längre ingen självständig stat då den utplånats av Sovjetunionen och Tyskland.

Förra månaden ockuperade Tyskland Norge och Danmark. Det gick rätt så snabbt och det såg inte så svårt ut för Hitler, kanske för att Sverige godkände trupperna att gå genom deras land vilket gjorde det enklare för de att komma fram. Dessutom så är både Norge och Danmark rätt så små länder vars försvarskraft inte är så stark jämfört med Tysklands. Nu i Maj valde Tyskland att attackera de gamla fienderna från första världskriget, Frankrike. Hitler har nu längre ingen kontroll över vad han håller på med, hans makt gör bara så att han vill ha ännu mer av den. Hans folk håller nu på att bygga fler och fler koncentrationsläger för den opassande rasen, det är nu alla verkligen inser att han tar allting på dödligt allvar.

Det är nu redan september och Tyskland har redan misslyckats lite med sina attacker. Förra månaden planerade Tyskland att förstöra mycket för storbritannien men istället så var det Tyskland som råkade illa ut, massvis med tyskar blev dödade, tillsammans med deras plan och vapen. Det började med att tyskarna i sina bombplan flög in över Storbritanniens mark för att förstöra deras industrier och mycket mer. Dessvärre så blev som sagt tyskarnas plan nerskjutna, attacken hade misslyckats. När en viss tid hade passerat började fler tyska soldater att bomba Englands storstäder, England var bara tvunget att förstöras i Hitlers ögon.

Flera länder ansluter sig till kriget och själva kriget pågår nu inte bara i Europa utan i andra delar av världen också. Den amerikanska flottbasen Pearl Harbor attackerades av Japan (den 7e december 1941). Just att Japan hade folk som offrade sitt egna liv (kamikazes) för sitt egna land gjorde så att flottan gick ner på några minuter då de självmordsbombade sig själva in i flotten med flygplan som förstörde gigantiska delar av basen. Det var nu bara en tidsfråga innan USA skulle ansluta sig till kriget, men vilka länder skulle de samarbeta med?

Hitler tog över mer och mer länder, hans namn blev mer fruktat och tillslut så kom attacken som många hade misstänkt. De Tyska soldaterna rusade in genom den Ryska gränsen med ett mål om att ta över och besegra Sovjetunionen. Det var nu november 1942 och Hitler trodde att Sovjetunionen inte längre stod på sina fötter, att de hade gett upp. Men så var det absolut inte. De sovjetska soldaterna började strida mot Tysklands armé, det var början på en strid som skulle vara i några månader, månader av blod och ånger. Under den här tiden dog ungefär 200 000 tyska soldater och nästan hälften av de hamnade i fångenskap av det sovjetiska folket, det var dags för Hitler att tänka om.

Under den senaste tiden har bara katastrofala saker hänt mig, världen håller på att kapitulera och inget står i sin balans. Utan mina nära och kära är livet betydligt svårare. Vart man än går så ser man rubrikerna svämma över folket, den här gången handlade det om slaget i Normandie. Det var Tyskarna,  engelsmännen och amerikanarna som deltog i det brutala slaget. Jag kan fortfarande inte förstå att Tyskland har råd för att kriga såhär, snart kommer vi ju förlora vår ekonomi om vi fortsätter bygga olika stridsvagnar.

Det är nu året 1945 och det känns som om allting snart ska ta slut. Tyskland har det väldigt svårt att hantera kriget, både amerikanare och engelsmän trängde sig in i landet och samtidigt som detta pågick kom också sovjeterna in österifrån. Jag var säker på att Hitler inte hade någon aning om vad han höll på med, han hade ju inga planer alls! Massvis med onödiga dödsfall inträffade dagligen. Det sista jag hörde om Hitler var att han hade gift sig med sin älskade Eva Braun, sedan försvann de spårlöst. Min bild över världen har förändrats enormt, det känns som om allting ska ta slut nu när Hitler och Eva är borta, nu när de båda är döda.

Det har gått en viss tid sen kriget slutade. Allting har förändrats enormt nu när inte Hitler är med oss. Visst har vi fortfarande konsekvenser att ta hand om men allting håller på att lösa sig. Min dröm har gått i uppfyllelse och det känns verkligen som om man kan börja om på nytt och glömma allt som har hänt, jag kommer dock aldrig få tillbaks mina gamla vänner och en del av min familj, jag vet inte ens vad som har hänt med de, om de är döda eller vid liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar